Наш опрос

Какие меры власти должны предпринимать для борьбы с насилием и гомофобией в обществе?
Всего ответов: 109

Новости iGAY.at.UA

Наши партнеры




Погода в Житомире

Погода в Житомире

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Советуем посмотреть

Тебе дискрімінують? - Не мовчи!
Фіксація випадків порушення прав геїв та бісексуалів.
Офіційна форма онлайн

Наши друзья

Общественная организация ИНСАЙТ Развлекательный Портал для Геев и Лесбиянок ПССС Беларусь Gay.by Парни Плюс-Международный проект для парней-геев о вич SpaceLiberty Festival Сайт Геев Казахстана Гей каталог BlueSystem.Ru Информационный сервер ЛГБТ-движения Украины: эксклюзивные новости и публикации

Наша кнопка

Союз ЛГБТ «ТЫ НЕ ОДИН»
Среда, 01.05.2024, 22:26
Приветствую Вас Гость
Ти Не Один...| Главная | Регистрация | Вход | RSS
Главная » 2011 » Март » 26 » Вчені знайшли причину гомосексуалізму
00:59
Вчені знайшли причину гомосексуалізму
Учені з Національного інституту біологічних наук Китаю провели серію експериментів на мишах і встановили, що нестача серотоніну - гормону щастя, в мозку тварин може поміняти їх сексуальну орієнтацію на нетрадиційну.

Як повідомляє журнал Nature, вчені встановили, що самці мишей, вирощених із спеціальною мутацією, яка блокує продукування цього нейромедіатора, втрачають інтерес до особин жіночої статі. Зокрема, коли піддослідним тваринам в клітку підсаджували самців і самок, вони не демонстрували переваги до певної статі.

Більше того, відзначають вчені, коли в клітку пускали виключно інших самців, то гризуни без серотоніну з більшою охотою підіймалися на нових гостей і видавали особливий клич, яким зазвичай спокушають самок. Коли ж у мозок мишей впорскували ін'єкцію серотоніну, до них знову повертався інтерес до самок. Аналогічних результатів вдалося досягти і з іншою групою піддослідних мишей, у яких повністю був відсутній ген, що сприяє виробництву цього хімікату.

Таким чином, зазначають фахівці, вперше був виявлений нейромедіатор, здатний впливати на сексуальні уподобання ссавців. "Наразі можна стверджувати, що ефект серотоніну на сексуальну орієнтацію у людей незначний", - зазначає професор Кіт Кендрік з Кембриджського університету.

Водночас інші експерти застерігають не робити в цьому зв'язку раптових висновків, особливо в тому, що стосується сексуальної орієнтації людини. "Що стосується актуальності застосування цього дослідження щодо людини, - попереджає професор Кендрік, - то варто врахувати, що наші сексуальні уподобання набагато меншою мірою ґрунтуються на нюхові, ніж мишачі".

За його словами, певні фактори вказують на відмінність реакції мозку гомосексуаліста на селективні інгібітори зворотного захоплення серотоніну (СІЗЗС) порівняно з мозком гетеросексуала.

Водночас експерименти з психотропними препаратами, що регулюють кількість серотоніну в організмі, показують, що він може впливати на рівень статевої збудливості, імпульсивності й агресивності, але ніяк не на орієнтацію.

Нагадаємо, раніше біологи-еволюціоністи встановили, що незвичайне світле забарвлення забірних ігуан, якого вони набули за останні кілька тисяч років, призводить до курйозів у їхніх взаєминах з побратимами, що мають більш темне забарвлення, а саме до гомосексуалізму.
Просмотров: 421 | Добавил: admin | Теги: гомосексуалізму, Причину, знайшли, Вчені | Рейтинг: 0.0/0

Похожие новости:
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вверх