Наш опрос

Готовы ли Вы поддержать ЛГБТ-движение в Украине?
Всего ответов: 90

Новости iGAY.at.UA

Наши партнеры




Погода в Житомире

Погода в Житомире

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Советуем посмотреть

Тебе дискрімінують? - Не мовчи!
Фіксація випадків порушення прав геїв та бісексуалів.
Офіційна форма онлайн

Наши друзья

Общественная организация ИНСАЙТ Развлекательный Портал для Геев и Лесбиянок ПССС Беларусь Gay.by Парни Плюс-Международный проект для парней-геев о вич SpaceLiberty Festival Сайт Геев Казахстана Гей каталог BlueSystem.Ru Информационный сервер ЛГБТ-движения Украины: эксклюзивные новости и публикации

Наша кнопка

Союз ЛГБТ «ТЫ НЕ ОДИН»
Четверг, 02.05.2024, 10:25
Приветствую Вас Гость
Ти Не Один...| Главная | Регистрация | Вход | RSS
Главная » 2010 » Декабрь » 5 » Напад на Центр візуальної культури ФОТО
14:11
Напад на Центр візуальної культури ФОТО
 B Київському Центрі візуальної культури ультраправе угрупування зірвало захід "Протидія насильству над трансгендерними людьми", підготовлений спільно з організацією Інсайт.
 Захід планувався як вшанування пам'яті вбитих трансгендерних людей, передбачалася дискусія й показ фільму режисерки Кімберлі Пірс "Хлопці не плачуть".

Втім, під час перегляду фільму в приміщення спробували увірватись близько десяти людей в медичних масках із газовими балончиками, за припущеннями присутніх, деякі були озброєні ножами. Вдертись далі коридору нападникам не вдалося, перед ними встиг зачинити двері один з організаторів заходу, Тимур Лисенко. Йому було завдано тілесних ушкоджень, в обличчя бризнули сльозогінним газом. Пізніше Тимура Лисенка забрала швидка з травмою грудної клітки та опіком очей.

Нападники діяли підготовлено та організовано, і якби вони зуміли зайти до галереї, де проходив захід, наслідки були б значно серйозніші. Після інциденту невідомі втекли через вихід НаУКМА, котрий наразі тимчасово відкритий і не охороняється. З приміщення ЦВК всім довелось вийти — зали були заповнені газом, який іще довго вивітрювався.

Міліція прибула доволі швидко і взяла свідчення в очевидців, а оперативно-розшукова служба провела обстеження приміщення. Разом з тим, особливого ентузіазму в представників правоохоронних органів не було, і замість 161 статті (розпалювання расової ворожнечі), скоріш за все, буде відкрито справу за статтею "хуліганство".

IMGP0308

Провітрювання у приміщенні, сповненому сльозогінним газом

Важливо, що тема ЛГБТ викликає чи не найбільше ажіотажу серед ультраправих, і це вже не перший випадок застосування насильства під час подібних заходів. Так, у вересні минулого року невідомі намагались зірвати презентацію книги "120 сторінок Содому" в Книгарні "Є" і на книжковому Форумі у Львові, а у жовтні того ж року ультраправі підпалили галерею "Я" Павла Гудімова, в якій обговорювалась ця книга. Тоді на ресурсах ультраправих груп з'явилися схвальні коментарі на кшталт «невідомі патріоти покарали дегенератів».

Хто саме вчинив напад у суботу, поки невідомо, але оскільки нападники добре орієнтувались на території Києво-Могилянської академії, досить обґрунтованою є підозра, що до організації мали стосунок могилянські ультраправі студенти, котрі не вперше здійснюють тиск на Центр візуальної культури.

IMGP0300

Просмотров: 468 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0

Похожие новости:
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вверх