Наш опрос

Готовы ли Вы поддержать ЛГБТ-движение в Украине?
Всего ответов: 90

Новости iGAY.at.UA

Наши партнеры




Погода в Житомире

Погода в Житомире

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Советуем посмотреть

Тебе дискрімінують? - Не мовчи!
Фіксація випадків порушення прав геїв та бісексуалів.
Офіційна форма онлайн

Наши друзья

Общественная организация ИНСАЙТ Развлекательный Портал для Геев и Лесбиянок ПССС Беларусь Gay.by Парни Плюс-Международный проект для парней-геев о вич SpaceLiberty Festival Сайт Геев Казахстана Гей каталог BlueSystem.Ru Информационный сервер ЛГБТ-движения Украины: эксклюзивные новости и публикации

Наша кнопка

Союз ЛГБТ «ТЫ НЕ ОДИН»
Пятница, 03.05.2024, 07:45
Приветствую Вас Гость
Ти Не Один...| Главная | Регистрация | Вход | RSS
Главная » 2011 » Январь » 29 » Житомирських міліціонерів, які побили чоловіка, засуджено до 9 років
07:16
Житомирських міліціонерів, які побили чоловіка, засуджено до 9 років
ЗА ПОБИТТЯ ЖИТОМИРЯНИНА КОЛИШНІХ ПРАЦІВНИКІВ ПРАВООХОРОННИХ ОРГАНІВ ЗАСУДЖЕНО ДО 7 ТА 9 РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ

Ця трагічна подія сталася ще у квітні 2005 року. Інспектор кімнати попереднього затримання Житомирського міського відділу міліції, зайшовши до кімнати, де перебував затриманий, та побачивши, що той лежав на підлозі, не повідомив оперативного чергового про погіршення стану здоров’я потерпілого, натомість декілька разів ударив його ногою по спині. Через деякий час до потерпілого, який не піднімався та не приходив до свідомості, інспектор все ж таки викликав бригаду «швидкої допомоги».

Однак під ранок стан здоров’я потерпілого знову погіршився, але інспектор розцінив це як симуляцію приступу і завдав затриманому численні удари по спині, ребрах, у живіт та грудну клітку.

Цього разу до побиття приєднався і оперативний черговий. Від отриманих побоїв потерпілий помер у відділі міліції.
За фактом скоєння злочину порушено кримінальну справу за частиною 2 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) та частиною 3 ст. 365 (перевищення службових повноважень) Кримінального кодексу України, яку розслідувано та направлено до суду.

Вироком Богунського районного суду м. Житомира (у жовтні 2010 року) обох колишніх працівників міліції засуджено, відповідно, до 7 та 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки. У порядку ст. 54 (позбавлення спеціального звання) Кримінального кодексу України засуджених позбавлено спеціальних звань – капітан та майор міліції.

Тривалий термін судового розгляду справи обумовлений, у першу чергу, намаганням підсудних уникнути відповідальності, зміною показів, тим, що підсудні заявляли велику кількість клопотань про призначення додаткових експертиз, про привід свідків, показання яких не мали суттєвого значення у розгляді даної справи.

Нещодавно апеляційний суд Житомирської області переглянув дану кримінальну справу, змінивши вирок лише у частині додаткового покарання.

Тетяна Магалецька,
начальник відділу підтримання державного
обвинувачення у суді прокуратури Житомирської області


RuporZT
Просмотров: 484 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0

Похожие новости:
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вверх