Наш опрос

Какие меры власти должны предпринимать для борьбы с насилием и гомофобией в обществе?
Всего ответов: 109

Новости iGAY.at.UA

Наши партнеры




Погода в Житомире

Погода в Житомире

Статистика


Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0

Форма входа

Поиск

Советуем посмотреть

Тебе дискрімінують? - Не мовчи!
Фіксація випадків порушення прав геїв та бісексуалів.
Офіційна форма онлайн

Наши друзья

Общественная организация ИНСАЙТ Развлекательный Портал для Геев и Лесбиянок ПССС Беларусь Gay.by Парни Плюс-Международный проект для парней-геев о вич SpaceLiberty Festival Сайт Геев Казахстана Гей каталог BlueSystem.Ru Информационный сервер ЛГБТ-движения Украины: эксклюзивные новости и публикации

Наша кнопка

Союз ЛГБТ «ТЫ НЕ ОДИН»
Пятница, 03.05.2024, 12:40
Приветствую Вас Гость
Ти Не Один...| Главная | Регистрация | Вход | RSS
Главная » 2011 » Январь » 29 » У Житомирі утворено громадську раду при ОДА
07:14
У Житомирі утворено громадську раду при ОДА
Установчі збори пройшли за участі представників громадських організацій, що виявили бажання у подальшому впливати на життя громади області.

«Громадська рада створюється відповідно до чинної постанови, яка говорить про те, що при кожному органі виконавчої влади повинна бути створена така рада як консультативно-дорадчий орган. На відміну від колишніх громадських колегій і координаційних рад в цю раду можуть входити лише інституції громадянського суспільства. Тобто сюди не можуть входити просто фізичні особи, обов’язково має бути представник від громадської організації, благодійного фонду чи профспілкової організації» – повідомила секретар установчих зборів, голова правління молодіжної організації «Сучасний формат» Жанна Соловйова.

Бажання увійти до громадської ради виявили 90 організацій нашої області. Вони підготували та подали до облдержадміністрації необхідний пакет документів. Установчі збори мали затвердити створення нового дорадчого органу, його склад, напрямок роботи…

Хоча й тут не обійшлося без колізій. Перед початком зборів досить несподівану заяву зробив Роман Черновець, заступник голови громадської організації «Добробут»:

«90 організацій подали заявки для участі в громадській раді при Житомирській облдержадміністрації. Проте є інформація, що владою буде запропоновано зменшити цю кількість до 30. Списки цих організацій вже «ходять» по столам. Ось щойно людині дали список і вона вже перед початком засідання ставить позначки у бюлетені, хоча нічого не запропоновано»

Пропозиція включити до складу громадської ради лише 30 організацій і справді була запропонована на початку засідання. Проте більшістю голосів учасники зборів підтримали іншу – шляхом відкритого голосування до ради включили 90 організацій, тобто всіх, хто виявив бажання займати активну позицію у житті Поліського краю.

Варто додати, що ті пропозиції, які буде надавати громадська рада, обов’язково мають розглядатися органами влади.
Просмотров: 563 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0

Похожие новости:
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *:
Вверх